YEREL
Giriş Tarihi : 08-01-2024 18:52

KARAMEK KURSLARIYLA KADINLAR DAHA DONANIMLI VE ÜRETİCİ OLUYOR

Karaköprü Belediyesinin sosyal belediyecilik örneği olan KARAMEK Kursları ile kadınlar boş zamanlarını meslek ve sanat öğrenerek donanımlı hale gelip üretim yapıyorlar

KARAMEK KURSLARIYLA KADINLAR DAHA DONANIMLI VE ÜRETİCİ OLUYOR

Karaköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren KARAMEK (Karaköprü Belediyesi Meslek Edindirme Kursları) kadınlardan yoğun ilgi görüyor. Sosyal Belediyecilik faaliyetleri kapsamında başta kadınlar olmak üzere her yaştan tüm vatandaşlara yönelik açılan kurslarda kadınlar hem meslek ve el sanatı öğreniyor hem de ürettikleriyle aile bütçesine katkı sağlıyorlar.

Karaköprü Belediyesi Necmettin Cevheri Kültür ve Gösteri Merkezinde açılan giyim, mefruşat, halı dokuma, kuaförlük ve bilgisayar eğitimi kurslarında kadınlar usta öğreticiler tarafından eğitim alırken; bir süre sonra öğrendikleriyle yeni ürünler ortaya çıkarıp bu ürünlerin sergilenmesi ve satışından elde edilen gelirle ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, hanımların sosyal hayata daha fazla katılımı ve meslek öğrenimi için bu kurslara çok önem verdiklerine dikkat çekerek rutin belediyecilik hizmetlerini sürdürürken sosyal belediyeciliği göz ardı etmeden her kesime yönelik hizmet sunmaya önem verdiklerini dile getirdi.

Başkan Baydilli, “KARAMEK kurslarımızda tüm vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz ama önceliğimiz ev hanımlarımızın sosyal hayatta daha aktif bir rol alarak hem kendilerini geliştirmeleri hem de bir yandan kendi ihtiyaçlarını karşılayacak maddi gelir elde etmeleridir.

Bu anlamda kültür merkezlerimizde açtığımız birçok kursumuzdan hanımlar faydalanıyor ve meslek öğreniyorlar. İlçemizde kazandırdığımız kültür merkezleri ile bazı mahallelerimizdeki kurs merkezlerimizde açtığımız kurslara gerçekten çok fazla ilgi gösteriliyor. İnşallah bu kurslarımız süreklilik arz edecek ve yeni kurslarla daha fazla vatandaşımıza kurs hizmeti vermeye çalışacağız. Kurslarımıza katılım gösteren ve boş zamanını zanaat öğrenerek değerlendiren tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Kurslarda eğitim veren usta öğreticiler de kendilerine güzel imkanlar sağlandığını ve kursiyerlerin de çok istekli bir şekilde kurslara gelip mesleki eğitim alarak kısa sürede kendi eserlerini üretecek seviyeye geldiklerini kaydederek sağlanan imkanlar için Başkan Metin Baydilli’ye teşekkür ettiler.

Öte yandan KARAMEK kurslarına katılmak isteyen vatandaşlar www.karamek.com üzerinden bilgi alıp başvuru yapabilirler.

AdminAdmin