SİYASET
Giriş Tarihi : 05-08-2023 13:20

Milletvekili Yazmacı: Toprağın her metrekaresinden tarih fışkırıyor

TBMM Dilekçe Komisyonu Üyesi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, Harran’da kazı ve restorasyon çalışması alanlarında incelemelerde bulunarak, “Harran’da toprağın her metrekaresinden tarih fışkırıyor.” dedi.

Milletvekili Yazmacı: Toprağın her metrekaresinden tarih fışkırıyor

Yazmacı, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Harran’da ören yerlerini ziyaret ederek, kazı ve restorasyon çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmaları Kazı Alanı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal ile birlikte yerinde inceleyen Yazmacı, özveriyle çalışan kazı ekibine teşekkür etti.
Hz. İbrahim’in Mescidi’nin günümüze ulaşan sütun kalıntıları yerinde görüldü
Yazmacı, Prof. Dr. Önal, arkeolog İbrahim Yılmaz ve restorasyon sorumlusu Adem Dinç refakatinde ilk olarak Orta Doğu’nun en büyük kalesi olan Harran Kale-Saray’ı gezdi. Kale-Saray’ın yeni ortaya çıkan salon, hol ve odaları tek tek ziyaret eden Yazmacı, ardından Harran Ulu Cami’ye geçti. Burada depremden zarar gören kemer ve minarede ne gibi uygulamaların yapılacağı hakkında bilgi alan Yazmacı, Harran Medresesi ve Harran Kilisesi’nin meydana çıkan yeni kalıntılarını da inceledi. Yazmacı ve beraberindeki heyet Hz. İbrahim’in Mescidi’nin günümüze ulaşan sütun kalıntıları yerinde gördü.
7/24 esasıyla çalışan tüm arkeoloji ekibine teşekkür ediyorum
Gezi ve incelemelerle ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yazmacı şu ifadeleri kullandı:
“Toprağının her metrekaresinden tarih fışkıran, kültürel dokusuyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Harranımızda, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Anıt Restorasyon tarafından yürütülen restorasyon ve kazı çalışmalarını yerinde inceledik. Orta Doğu’nun en büyük kalesi olan Harran Kale-Saray ile Harran Ulu Cami, Harran Medresesi ve Harran Kilisesi’nde restorasyon ve kazı alanlarıyla ilgili bilgi aldık. Ayrıca Hz. İbrahim Mescidinin günümüze ulaşan sütun kalıntılarını yerinde gördük. Harran Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal ve ekibi bizi çalışmalarla ilgili aydınlattı. 7/24 esasıyla yürüttükleri çalışmalarında tüm arkeoloji ekibine başarılar diliyorum.”

AdminAdmin