SİYASET
Giriş Tarihi : 13-03-2023 08:33

Milletvekilliği aday adaylığı başvuruları başladı

Milletvekilliği aday adaylığı başvuruları başladı

Türkiye seçim sürecine girdi. Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri 14 Mayıs'ta yapılacak. AK Parti ve CHP’de milletvekilliği aday adaylığı için başvurular bugün itibariyle başladı.

Türkiye 14 Mayıs'ta sandık başına girecek. Seçimlerin erkene alınmasının ardından siyasi partiler de seçim çalışmalarına hız verdi. Milletvekilliği aday adaylığı için başvurular başlıyor.

AK Parti'de milletvekilliği aday adaylığı başvuruları bugün başlayacak. Başvuru yapacakların belirlenecek asgari tutarı AFAD'ın deprem yardım hesaplarına bağış olarak yatırması gerekiyor.

 CHP milletvekilliği genel seçimleri için aday adaylığı başvurusu da bugün başlayacak ve 20 Mart'a kadar sürecek. 30 bin lira olarak belirlenen başvuru için kadınlar, gençler ve yüzde 40 veya üzeri engeli bulunanlar 15 bin lira ödeyecek. Malatya, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Hatay'da başvuru yapacak aday adaylarından ücret alınmayacak. 20 Mart'ta sona erecek başvurular için aday adaylarından ayrıca 3'er bin lira da dosya ücreti alınacak.

MHP'de ise milletvekili aday adaylığı başvuruları 14 Mart'ta başlayıp 21 Mart'ta sona erecek. Genel merkezde hazırlıklar tamamlandı, müracaat formları basıldı. Aday adayları, MHP Genel Merkezi seçim işleri kayıt kabul birimine şahsen ve belgelerin aslıyla müracaat edebilecek. Başvuru ücreti olarak adaylardan 3 bin lira alınacak. Yüzde 40 veya üstü engelli olanlardan ise aidat alınmayacak. Adaylar merkezi yoklama ile belirlenecek.

AdminAdmin