SAĞLIK
Giriş Tarihi : 16-08-2023 11:31

OKSİJEN İLE GELEN ŞİFA.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yara, yanık ve karbonmonoksit zehirlenmesi başta olmak üzere pek çok hastalıkta hızlı iyileşme sağlayan Hiperbarik oksijen tedavi merkezi açıldı.

OKSİJEN İLE GELEN ŞİFA.

Hiperbarik Oksijen Tedavisi (HBOT) bir basınç odasında tümüyle basınç altına alınan hastaya aralıklı olarak % 100 oksijen solutmak suretiyle uygulanan medikal bir tedavi yöntemidir.

Hiperbarik oksijen tedavisi özel bir oksijen terapisi tekniğidir. Bu tedavi yönteminde saf oksijen bulunan basıncı ayarlanmış özel odalarda hastalar solunum gerçekleştirirler. Bu Hiperbarik odalar içerisindeki basınç normal hava basıncına göre 3-4 kat daha yoğun olarak ayarlanır. Oluşturulan basınç farkı sayesinde kişiler bu özel odalarda vücut dokularına daha fazla oksijen ulaştırabilir. Hiperbarik oksijen tedavisi çeşitli yaraların iyileştirilmesinde, ciddi seyirli enfeksiyonlarda ya da vurgun gibi hava embolisine bağlı gerçekleşen olgularda oldukça etkili bir tedavi yöntemi olarak kullanılabilir

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Op. Dr. Alev Esercan,

Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezimiz Cuma gününden itibaren hizmet vermeye başlamıştır. Daha öncesinden il dışına sevk etmek zorunda kaldığımız kronik yara bakım hastalarımız, yanık hastalarımız, diyabetik ayaklı olan hastalar veya travma hastaları gibi çeşitli hastalarımızı artık tedavilerini merkezimizde gerçekleştirebileceğiz. Bu tür hastalarımızı Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hiperbarik tedavi merkezimize tedavi için bekliyoruz.

Hafta içi her gün 08.00 ile 16.00 saatleri arasında poliklinik hizmeti ve 7/24 haftanın her günü acil olan hastalarımıza müdahale için merkezimiz açılmış bulunmaktadır. İlimize hayırlı olsun” dedi.

Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Uzm. Dr. Özge Yeşilgül,

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapmaktayım. Hiperbarik oksijen tedavi ünitemiz artık hizmet vermeye başladı.

Hiperbarik oksijen tedavisi bir atmosferden daha yüksek basınç altında “Bu yaklaşık denizin altında 14- 15 metreye tekabül eder” Yüksek basınçlı bir odada aralıklı olarak oksijen solunmasıyla verilen bir tedavi şeklidir. Biz bu Hiperbarik oksijen tedavisini daha çok oksijenlenmenin eksik olduğu hastalıklarda etkin bir şekilde kullanabiliyoruz. Mesela örnek vermek gerekirse; uzun süreli iyileşmemiş yaralar, kemik enfeksiyonları, onun dışında kışın sıklıkla karşılaştığımız karbonmonoksit zehirlenmeleri, traş yaralanmaları, nekrotizan, yumuşak doku enfeksiyonları, radyasyon hasarı, onun dışında ani işitme kaybı ve görme kayıplarında başarıyla uygulayabiliyoruz.

Hastalarımız 182 ve MHRS randevu alarak polikliniğimize başvurabilirler dedi.


 

AdminAdmin