SAĞLIK
Giriş Tarihi : 27-02-2023 10:54

ÖNCEL ŞANLIURFA'NIN SAĞLIK SORUNUNU GÜNDEME GETİRDİ

Avukat Eyyüp Sabri Öncel Şanlıurfa’nın Sağlık sorunlarını gündeme getirerek çözüm önerilerinde bulundu.

ÖNCEL ŞANLIURFA'NIN SAĞLIK SORUNUNU GÜNDEME GETİRDİ

Avukat Eyyüp Sabri Öncel “Mevcut Siyasal iktidarın en önem verdiği ve güvendiği alanlardan biri de Sağlık alanı.Ancak Maalesef genelde ülkemizde ama özelde Şanlıurfamız da yaşanan en büyük sorunlardan biri haline geldiğini belirterek şunları ifade etti;

“Şuan da sağlıkta yaşanan en büyük sorunlardan biri İLAÇ SORUNU.

Bu sorunun yaşanmasının en önemli nedenlerine baktığımızda ;

Döviz kurlarında meydana gelen artışlar,İlaçların çoğunun İthal olması, döviz kuru güncellemelerinin de yılda bir kez yapılması gibi nedenler olarak sıralanabilir.

İlaçların fiyatlandırılmasında kullanılan Euro kuru ile reel kur arasında farklar bulunuyor.Söz konusu farklardan dolayı ilaç şirketleri zarar ediyor. Ve bundan dolayı da vatandaşlarımız piyasada yaklaşık 600 ila 700 arasında ilacı bulmakta zorlanıyor.Bulunamayan bu ilaçlarında çoğu da hayati derecede önem arz eden Kanser ve Tansiyon ilaçları. Döviz kurunun düşmemesi halinde ilaç üretiminde ciddi sıkıntılar meydana gelebilir.Bu konuda muhakkak bir takım önlemlerin alınması gerekir.

Bunun yanında yine Şanlıurfamızdaki sağlık alanında yaşanan en büyük sorunlardan biri de Hastane sayılarının yetersizliği sorunu.Şanlıurfa merkez ve ilçelerde gerek Özel ve gerekse Devlet hastaneleri bulunsada ihtiyaçları karşılayacak noktada değiller.Zira Şanlıurfa her geçen gün büyüyen bir şehir.Doğurganlık oranı çok yüksek.Nüfusu 3 milyona yaklaşan bir kent. Dolayısıla şehrimizin bu hastane ihtiyacının da bir an önce karşılanması gerekir.Sağlıkta yaşanan tüm bu sorunların çözülmesi noktasında Şanlıurfa’da bulunan İl,İlçe sağlık müdürlükleri ,Aile Sağlık Merkezleri,Tabipler odası ile Eczacılar odasının bir irade ortaya koymaları gerekir.” dedi.

AdminAdmin