YEREL
Giriş Tarihi : 04-10-2023 15:02

Pamuk Çiftçileri ve Sektör Temsilcileri İyi Pamuk Projesi İçin Buluşuyor

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye ve İyi Pamuk Girişimi Türkiye iş birliğiyle yürütülen “İyi Pamuk Projesi” kapsamında düzenlenecek olan “Panel ve Tarla Günü” etkinliğine davetlisiniz.

Pamuk Çiftçileri ve Sektör Temsilcileri İyi Pamuk Projesi İçin Buluşuyor

Türkiye’nin stratejik tarım ürünleri arasında önemli bir yere sahip olan pamuğun küresel ve bölgesel önemini vurgulamak, pamukla ilgili teknolojik gelişmeleri teşvik etmek, iyi pamuk uygulamalarının bilinirliğini artırmak ve bu uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen panelde; çiftçiler, mühendisler, çırçır işletmecileri, tekstil markaları, ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından iyi pamuk uygulamaları değerlendirilecektir.

Dünyada ve Türkiye’de mevcut durumun da ele alınacağı panelde, sahadan mühendis ve çiftçilerin deneyim paylaşımları yapılacak ardından program pamuk hasadının yapıldığı tarla gezisi ile devam edecektir.

Pamuk üretiminde yer alan çiftçi, sanayici ve diğer aktörler arasındaki iş birliğini güçlendirmeyi amaçlayan panelde, saha düzeyinde yaygınlaştırılan etkiyi, bölgesel düzeye ve sonrasında ülke çapına çıkarmanın yolları tartışılacaktır.

İyi Pamuk Projesi; GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) teknik desteği ve Better Cotton Growth and Innovation Fund (BC GIF) finansal desteğiyle yürütülüyor.


Etkinlik adı: İyi Pamuk Projesi Paneli ve Tarla Günü Etkinliği
Tarih/Saat: 05 Ekim Perşembe, 13:00 – 16:30
Yer: RTS Tarım – Ulubağ, Mardin Yolu 6.km Merkez/Şanlıurfa

AdminAdmin