YEREL
Giriş Tarihi : 11-10-2022 10:27

Pamuk Çiftçisi Hasat Geldi Ama sevinemiyoruz

Pamuk Çiftçisi Hasat Geldi Ama sevinemiyoruz

Pamuk üretiminin önemli merkezlerinden olan Şanlıurfa’da hasat sürüyor. Geçen yıl fiyatların iyi olması nedeniyle çiftçi her yere pamuk ekti ama umduğunu bulamadı. Piyasada fiyatlar, maliyeti bile karşılayamıyor. Şanlıurfa'da Çiftçiler, müdahale çağrısı yaptı.

Sorunlarına çözüm bulunmasını ve kendilerine destek verilmesini talep eden pamuk üreticileri ise, "Hasat geldi ama sevinemiyoruz. Her yıl ekip dört gözle hasadı bekliyoruz. Giri maliyetleri her yıl artıyor. Geçen yıl 12 13. liraya pamuk satıyorduk. Bugün 15 16  liraya satıyoruz. Çiftçi olarak bizler ağlıyoruz ama artık yüzümüzün gülmesini istiyoruz. Eğer pamuk fiyatı 20 lira üstünde olmazsa beyaz altın pamuk diye bir şeyi göremeyeceğiz artık" dedi.

Devletin üreticiye sahip çıkmasını istiyoruz'

“Sürekli zarar ediyoruz. Motorumuzu, tarlamızı ve evimizi satıp borcumuzu ödemeye çalışacağız. Geçen sene sezon başında 12-13 liraya pamuk satmıştık, sezon sonuna doğru fiyat 25 liraya kadar çıkmıştı. Şu an pamuk fiyatları ise 15-16 lira. Çiftçi hiç memnun değil halinden. Aldığımız gübre ve mazotun maliyetleri 4-5 kat arttı. Şu anki halimizden hiç memnun değiliz. Onun için devletin üreticiye sahip çıkmasını rica ediyoruz dediler. 

AdminAdmin