EĞİTİM
Giriş Tarihi : 17-03-2023 14:22

Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Rektörlük Görevini Devraldı

Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Rektörlük Görevini Devraldı

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Harran Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, görev süresi dolan Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik’ten görevi devraldı.
Osmanbey Yerleşkesi Rektörlük Makamında gerçekleşen, aynı gün yaşanan sel felaketi nedeniyle sade bir şekilde düzenlenen devir-teslim töreninde üniversitenin yönetim kademesi ve akademisyenler hazır bulundu.
Devir teslim töreninde rektörlük görevini Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu’na devreden Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik yapmış olduğu açıklamada;  “4 yıllık rektörlük görevim boyunca Harran Üniversitemize proje kültürünü getirmeye çalıştım,  bu konuda başarılı olduğumuza inanıyorum. Tahir hocamızın da üniversitemizin kalite çıtasını bir üst seviyeye taşıyacağına inancım tamdır. Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu hocamızın yeni görevini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.
Harran Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu ise; “Öncelikle asrın felaketi olarak bilinen depremlerde ve Şanlıurfa ile çevre illerimizde meydana gelen sel felaketinde vefat eden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.
Makamlar gelip geçicidir, önemli olan şehrimizi, üniversitemizi başarılı çalışmalarla layık olduğu yere getirmektir. Üniversiteler, şehirlerin kalkınmasında önemli rol oynamaktadır. Biz üniversite olarak şehrimizin sanayisine, turizmine, ekonomisine bilimsel çalışmalarımız ile ivme kazandırmaya çalışacağız.
Beni bu göreve layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Mehmet Sabri Çelik Hocama da üniversitemize yapmış olduğu katkı ve hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Yaşanan Deprem ve Sel felaketleri sebebiyle Üniversitemizin ilgili tüm birim ve personelleri sahada yaraları sarmaya ve destek olmaya devam edeceklerdir” diye konuştu.

 

AdminAdmin