KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 15-01-2024 10:03

SANATÇILARDAN GAZZEYE DESTEK

Kısa adı SANATDER olan Uluslararası Güzel Sanatlar ve Sanatçıları Derneği üyeleri yoğun bir çalışma içerisine girdi. Filistinde yaşanan insanlık dramı ve soykırımdan etkilenen Gazze halkına insani yardım amacıyla bir dizi etkinlikler için kolları sıvadı.

SANATÇILARDAN GAZZEYE DESTEK

Sanatder kurucu başkanı Mustafa DÖRTBUDAK açıklamasında
öncelikle Irakta güvenlik güçlerimize sızma girişiminde bulunan terör örgütlerini ve destekçilerini lanetliyoruz. Gazzeye saldıranlardan ve askerlerimizi şehit eden mihraklar aynı şeytani odaklardan yönetildiği aşikardir. Şehit olan askerlerimizin acısını yüreğimizde hissediyor, onları rahmetle anıyor,
Ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyoruz.

Gazze de işlenen insanlık suçuna kayıtsız kalamayız. Çocuk katili İsraili telin ediyor, yaptıkları katliamlara dikkat çekmek ve sanatçılarımızın mazlum filistin halkının yanında olduklarını belirtmek istiyorum, diyen Dörtbudak sözlerine şöyle devam etti, Bazı sözde sanatçı müsvettelerinin utanmadan israili destekleyen açıklama yapmalarını ve destekçilerini de kınıyoruz.

"Kalplerimiz ve Fırçalarımız gazze için atıyor" sloganıyla yola çıkan Sanatder üyeleri günlerdir açılacak olan sergi için çaba sarfettiklerini bölge halkına yardım için “çorbada tuzumuz olsun” misali her bir arkadaşımız elinden geleni yapmaktadır, dedi.

Dernek Başkanı Mehmet BEŞLİ de konuşmalarında Sanatın kadim şehri Şanlıurfalı Sanatder sanatçılarımızla elele vererek yağlıboya, akrilik tablolar, fotoğraf, hüsn-ü hat eserleri, akademisyen konuşmacı, Filistine dua, kitap satışı, ve kaligrafi yazılarıyla elde edilen gelirin tamamını Gazzeli yetim çocukların acil ihtiyaçlarının karşılanması için bağışlayacaklarını söyledi. Katkı sunan herkese teşekkür etti.

Beşli, Rabia (Topçu) meydanında Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından kurulan GAZZE çadırındaki sergimiz prokol ve stk temsilcilerimizin katılımıyla açılışımız 17 Ocak ta başlayacak ve 19 Ocak akşamına kadar devam edecek, zaten duyarlı olan halkımızı sergiye davet ediyorum, dedi.

SANATDER HABER – OCAK 2024

AdminAdmin