EĞİTİM
Giriş Tarihi : 09-02-2024 18:11

ŞANLIURFA EĞİTİMİNDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Vali Hasan Şıldak’ın Şanlıurfa’da öncelik verdiği ilk konu olan eğitimdeki başarının temelini oluşturacak Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi BİGEP’in Tanıtım Toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Şıldak, “El birliği ile Şanlıurfa’mızda eğitimi çok daha iyi noktalara getireceğiz” dedi.

ŞANLIURFA EĞİTİMİNDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

750 bin öğrenci sayısı ile Türkiye’de birçok ilin toplam nüfusundan daha büyük bir potansiyele sahip olan Şanlıurfa eğitiminde yeni bir sayfa açılıyor. Eğitimde fiziki altyapıyı güçlendirmek, okullarda sahiplenme duygusunu pekiştirmek, öğrenci ve öğretmenlerin akademik gelişimini desteklemek gibi birçok konuda yenilikleri içerisinde barındıran Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi’nin (BİGEP) tanıtım toplantısı düzenlendi.
Üç ay öncesinden uygulamaya konulan ve gerek yerel yönetimlerin işbirliği gerekse sivil toplum kuruluşları ve eğitim kurumlarının fikir ve önerileri ile uygulamaya konulan projenin tanıtım toplantısına Vali Hasan Şıldak ev sahipliği yaptı. TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, kaymakamlar, başsavcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda eğitimcinin katıldığı toplantı tanıtım videosu ve protokol konuşmaları ile başladı.

BAKAN BOZDAĞ, “EĞİTİMDE SEFERBERLİK BAŞLATIYORUZ”
Projenin en büyük destekçilerinden olan TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, selamlama konuşması ile başladığı hitabında özellikle BİGEP Projesi’nin önemine değinerek il genelinde eğitimde seferberlik başlattıklarını ifade etti. Vali Hasan Şıldak’ın bu yöndeki yaklaşımının çok önemli olduğuna vurgu yapan Başkanvekili Bozdağ, “Eğitim seferberlik ruhuyla, seferberlik anlayışıyla daha iyi olacaktır. Ben Şanlıurfa’nın geleceğine en büyük yatırımın eğitimden geçtiğine inanıyorum. Çünkü, gençlik anlamında çok büyük bir potansiyelimiz var. Bizim evlatlarımızın, Şanlıurfa’dan çıkıp fakültelere ve üniversitelere yerleşmesi demek işsizlik sorununa da neşter atmamız demek. İyi üniversite iyi bölümler kazandıkça, gençlerimiz kendi işini de aşını da bulur. Yeter ki biz gençlerimize bu imkanı sunalım. Sonuç olarak el birliği içerisinde mülki amirlerimizle, vekillerimiz ve belediyelerimizle önceliğimiz eğitim olacak ve bu önceliğimizi hiçbir zaman değiştirmeden yolumuza devam edeceğiz” dedi.

VALİ ŞILDAK, “EĞİTİM ÜZERİNDE TİTREYEREK DURMAMIZ GEREKEN BİR KONU”
Ardından tüm proje ortaklarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Vali Hasan Şıldak ise özellikle eğitim konusunda buluşmaya yönelik yoğun katılımın Şanlıurfa’nın bu konudaki istikrarının bir göstergesi olduğunu söyledi.
Eğitimi her zaman birinci öncelik olarak dillendirmeye devam edeceklerinin altını çizen Vali Şıldak, “Gerçekten Şanlıurfa’da eğitim birinci öncelik. Bunu hep bir ağızdan dillendiriyoruz. Bu, Şanlıurfa’da çok büyük önem taşıyor ve üzerinde titreyerek durulması gereken bir çalışma alanı olarak karşımızda duruyor. Çünkü ilimizin eğitimle ilgili göstergelerine baktığımız zaman istenilen düzeyde değiliz. İlimiz 750 bine ulaşan öğrenci sayısı ile birçok ilimizin toplam nüfusundan daha fazladır. Böylesine ihtiyaçların yoğun olduğu bir dönemde başta Milli Eğitim Bakanımız olmak üzere Şanlıurfa’nın eğitimine verilen destek o kadar güçlü ki; bizim bundan heyecan duymamamız ve bunu birinci öncelik yapmamamız mümkün değil. O nedenle ilk günden itibaren eğitimle ilgili bütün konuların net bir şekilde fotoğrafını çekip bütün milletvekillerimizin, büyükşehrimizin desteği ile bunları bakanımıza arz ettik ve bakanlık da bizi kabul ettiğinde orada gördüğümüz tablo bizim için son derece mutluluk vericiydi” diye konuştu.

“BEN YAPTIM OLDU DEĞİL, ORTAK KATILIM PROJESİDİR BİGEP”
Vali Şıldak, projede gerek yerel yönetimlerin gerekse sivil toplum kuruluşu ve eğitimcilerin önerilerine geniş yer verdiklerini de sözlerine ekleyerek “Şu anda 150’nin üzerinde eğitim yatırımı Şanlıurfa’mızda hızla yükseliyor. Bizler bir sonraki eğitim öğretim yılında bu hizmetleri eğitim camiamız ile tanıştıracağız. Böyle bir ilde eğitime odaklanıyoruz. İlimizin bütün dinamikleri, sivil toplum kuruluşlarımız bunun farkında. Projemizi 3 ay öncesinde başlattık. Tüm hazırlıklarımızı yaptık. En son nihai şeklini vermeden önce bu konuda tecrübe kazanmış eğitimcilerimizi, okul müdürlerimizi ve eğitim sendikalarımızı dinleyerek bu hale getirdik. Katılımcı bir yaklaşımla bu proje oluşturuldu ve kesinlikle “Ben bilirim oldu” mantığı güdülmedi. Sonra da biz bu projeyi eğitimcilerimize emanet ettik. Bizler hazırladık uygulayıcısı ise eğitimcilerimizdir. Onların vicdanına projemizi emanet ettik” ifadelerini kullandı.

BİGEP NEDİR?
Vali Şıldak, toplantıda proje ile ilgili detaylara da yer verdi. Projenin geniş kapsamlı bir şekilde hazırlandığını belirten Vali Şıldak, “3 aylık zaman zarfında BİGEP projesi çok benimsendi. Gittiğimiz her eğitim ortamında öğretmenlerimizin projeyi sahiplendiğini gördük. Bundan da son derece mutluluk duyuyoruz. BİGEP aslında bir motivasyon projesidir. Eğitimde okullar, pansiyonlar gibi çok sayıda iyileştirmeler yapıyoruz. Bakanlığımız her türlü talebimizi karşılıyor. Ancak eğitimde en önemli unsur insan unsurudur. İnsan unsurunun aktive edilmesini daha güçlü bir motivasyonla güçlenmesini sağlayacak bir projedir. Genel amacı eşit fırsatlar sunarak öğretmen ve öğrencilerimizin akademik gelişimini destekleyerek iletişimini güçlendirmeyi ve özellikle 21. yüzyıl becerilerini kazanılmasına yardımcı olmaktır. Özel amacı ise ilimizde eğitimin fiziksel anlamda güçlendirilmesi, merkezi sınavlara hazırlık, aile eğitimleri, rehberlik hizmetleri, okullarda olumlu bir ortam ve işbirliği ortamı hedeflenmektedir. Asıl amaçladığımız istekli eğitim ortamları oluşturmaktır” şeklinde konuştu.

BEYAZGÜL, “EĞİTİM KONUSUNDA DESTEĞİMİZİ HİÇ BİR ZAMAN EKSİK ETMEYECEĞİZ”
Son olarak salona seslenen proje ortaklarından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise kurumsal olarak Şanlıurfa’ya nice eğitim kurumları ve çeşitli projeler kazandırdıklarını aktararak bu alanda yapılacak tüm çalışmalara her zaman destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Başkan Beyazgül, “Görev süremiz boyunca her zaman gençliğimiz ön planda tuttuk. Bu potansiyelimizi eğitim her alanı ile buluşturduk ve buluşturmaya devam ediyoruz. Eğitim alanında yapılan tüm projelere destek verdiğimiz gibi BİGEP Projesi’nin de paydaşı olmak bizler için mutluluk vericidir” dedi.
Program daha sonra 3 aylık zaman zarfında proje kapsamında başarı gösteren öğretmen ve öğrencilere ödül verilmesi ile devam etti.

AdminAdmin