SPOR
Giriş Tarihi : 07-09-2023 13:45

Şanlıurfa Spor Takımlarının Sağlığı Harran Üniversitesine Emanet

Türkiye Voleybol Federasyonu 1. Liginde mücadele edecek olan Şanlıurfa’mızın kulüplerinden DEPSAŞ ENERJİ Spor Kulübünün sezon öncesi sağlık kontrolleri, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji, Kardiyoloji ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü tarafından gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Spor Takımlarının Sağlığı Harran Üniversitesine Emanet

Takımın ortopedik muayeneleri Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji ana bilim dalında Prof. Dr. M.Akif ALTAY yönetiminde gerçekleştirilirken, efor ve kardiyolojik ölçümler Kardiyoloji ana bilim dalından Doç. Dr. Mustafa Begenç TAŞCANOV tarafından, postür analizleri ve sportif fizyoterapi ve performansa ilişkin değerlendirmeler Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Fizyoterapist İsmail PALALI tarafından yapıldı.
Bunun yanı sıra Harran Üniversitesinin başlattığı öncelikle Milli takıma sporcu yetiştirme ve Şanlıurfa’da voleybol alt yapısını güçlendirme projesinde yetişen ve Türkiye Voleybol U20 milli takımında yer alan Şanlıurfalı sporcularımızın da yer aldığı takımın kuvvet ve dayanıklılık testleri, Mehmet Arabacı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda alanında uzman akademisyenler tarafından gerçekleştiriliyor.
Antrenörlüğünü HRÜ Mehmet Arabacı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yakup AKTAŞ’ın yürüttüğü DEPSAŞ Voleybol Erkek Takımı sezon öncesi hazırlıklarını ve antrenmanlarını Osmanbey Kampüsündeki spor kompleksinin de aralarında bulunduğu tesislerde sürdürüyor.
2023-2024 sezonunda hedeflerinin efeler ligi olduğunu belirten DEPSAŞ ENERJİ Genel Müdürü Murat KARAGÜZEL sezon öncesi sağlık taraması, performans testlerinin yapılması ve tesislerin kullanımı konusunda Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir GÜLLÜOĞLU’na teşekkür etti.
Şehrimizin profesyonel takımlarından DEPSAŞ ENERJİ Voleybol Erkek Takımının sezon öncesi sağlık taramalarını gerçekleştirdiklerini belirten Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Fizyoterapist İsmail PALALI: “Daha önce sağlık taramaları için başka illere giden spor takımlarımızın ölçümleri artık Harran Üniversitesi’nde güçlenen Tıp Fakültesi kadrosu ve yeni açılan Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü gibi sağlık bölümlerinin desteğiyle birlikte ilimizde yapılmaktadır. Sağlık kontrollerini özveri ile gerçekleştiren tüm hocalarımıza teşekkür ederiz. Üniversite-şehir işbirliği noktasında Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Tahir GÜLLÜOĞLU hocamızın da desteği ile tüm branşlarda spor takımlarına sağlık kontrolleri, spor fizyoterapisi ve performanslarını arttırmaya ilişkin süreçte Harran Üniversitesi olarak her türlü katkı sunmaya hazırız” diye konuştu.
Harran Üniversitesi olarak takımımıza Efeler ligi yolunda başarılar dileriz.

AdminAdmin