YEREL
Giriş Tarihi : 11-08-2023 20:58

Şanlıurfa’da ulaşım sorunu kalmayacak

Şanlıurfa AK Parti Milletvekilleri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu ziyaret ederek, kentin ulaşım alanında daha ileri noktalara taşınması için hazırladıkları raporu sundu.

Şanlıurfa’da ulaşım sorunu kalmayacak

Milletvekilleri Cevahir Asuman Yazmacı, İbrahim Eyyüpoğlu, Abdurrahim Dusak, Hikmet Başak ve Mehmet Faruk Pınarbaşı Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu Bakanlıkta ziyaret etti. Görüşmede Şanlıurfa’nın daha ileri noktalara erişmesi için ulaşımda yaşanan aksaklıkların hızla çözülmesi gerektiği Bakan Uraloğlu’na aktarıldı.
Yazmacı sosyal medya hesabından detayları paylaştı
TBMM Dilekçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, sosyal medya hesabından ziyaretle ilgili detayları paylaştı. Kadim tarihe sahip, Peygamberler şehri Şanlıurfa’nın ulaşımda daha ileri noktalara ulaşmasının sadece kente değil, bölge ekonomisine de büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Yazmacı, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
Şanlıurfa-Gaziantep hızlı tren hattı projesi bölge için büyük önem taşıyor
“Kadim tarihe sahip, Peygamberler şehri Şanlıurfamızın ulaşımda da daha ileri noktalara gelmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu’nu ziyaret ettik. Şehrimizle ilgili projeleri anlattığımız görüşmede Sayın Bakanımıza taleplerimizi ilettik. Şanlıurfa-Gaziantep hızlı tren hattı projesinin hayata geçirilmesi, uçak sefer sayılarının artırılması, Şanlıurfa-Karaköprü-Balıkayağı Kavşağı projesine hız kazandırılması, Nizip Şanlıurfa yolunun duble yola çevrilmesi ve yeni bir köprü inşa edilmesi önemli gündem konularımız arasında yer aldı.”
Viranşehir, Siverek ve Hilvan ilçelerine çevre yolu istendi
Şehir içi ve şehirlerarası yollarda tespit edilen konuları da Bakan Uraloğlu’na ilettiklerini belirten Yazmacı, “Sayın Bakanımıza, OSB’lerdeki yol ve kavşak durumları, Viranşehir, Siverek ve Hilvan ilçelerinin çevre yoluna kavuşturulması, kentte ulaşımda önemli olan şehirlerarası kavşaklarda düzenlemelerin yapılması, Siverek-Viranşehir yolunun, Eyyübiye-Yardımcı yolunun ve Şanlıurfa-Akçakale yolunun yenilenmesi ve yapım aşamalarının ivedilikle tamamlanması gerektiğini anlattık” dedi.

AdminAdmin