YEREL
Giriş Tarihi : 31-01-2023 11:22

Şanlıurfa’dan bir heyet Katledilen Alimlerin Duhok'taki taziyelerine katıldı.

Şanlıurfa’dan bir heyet Katledilen Alimlerin Duhok'taki taziyelerine katıldı.

Şanlıurfa STK platformunu temsilen bir heyet, geçen hafta Mardin Nuseybin karayolunda hunharca katledilen Kuzey Irak'lı beş kişinin ailelerine taziye ziyaretinde bulunmak üzere Kuzey Irak’ın Duhok kentine gitti.

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına dönem sözcüsü Kardeşim Derneği Başkanı Abdullah Toprak, İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa İl Başkanı Behçet Atila, Türkiye Beyazay Derneği Bölge Başkanı Said Koyuncu ve Rabia Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Suvaroğlu’dan oluşan heyet dün Duhok’a gidip ailelere başsağlığı dilediler. Ailelerin acılarını paylaşan heyet Şanlıurfa’ya döndü.

Döndükten sonra konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan Behçet Atila şunları kaydetti; menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz, suçluların ivedilikle cezalandırılmasını istiyoruz. Allah’ın izni ile hiçbir eylem ve olumsuzluk kardeşliğimizi zedelemeyecektir. Bizler kardeşiz bu nedenle de kardeşlerimizin acılarını paylaşmak için Şanlıurfa STK ları adına bu ziyaretimizi gerçekleştirdik. Acılı iki aileyi Duhok’ta ayrı ayrı ziyaret ettik, STK’larımızın ve halkımızın mesajlarını ve taziyelerini ilettik. Acılı aileler ziyaret dolayı duydukları memnuniyetleri ifade ettiler. Şanlıurfa’dan taziye amacıyla buraya kadar gelmeniz kardeşliğimizin güçlü bir tezahürüdür dediler. Ziyaretin acılarını bir nebze de olsa dindirdiklerini ifade ettiler. Suçluların en ağır şekilde cezalandırılmalarının gerekliliğini özellikle vurguladılar.

Kuzey Iraklı iki âlim ve aileleri toplam 5 kişi, 19 Ocakta Mardin Nuseybin karayolunda gece vakti seyahat halinde iken hunharca katledilmişlerdi

AdminAdmin