EĞİTİM
Giriş Tarihi : 07-06-2023 11:24

Şanlıurfalı Öğretmen ve öğrencileri 'Etwınnıng Projesi'nde Litvanya, Romanya ve Azerbaycan ile yarışacak

Şanlıurfalı Öğretmen ve öğrencileri 'Etwınnıng Projesi'nde Litvanya, Romanya ve Azerbaycan ile yarışacak

“Scıence Hunter” isimli Türkiye, Litvanya, Romanya ve Azerbaycan ortaklı yürütülen “Etwınnıng Projesi”ne Şanlıurfa ilimizden Şehit Tanju Sakarya Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni Merve Abacıoğlu Gayberi, öğrencileriyle katıldı.

8’i yabancı 17 ortaklı “Scıence Hunter”, yani “Bilim Avcıları Etwınnıng Projesi”nde, öğretmenler öğrencileriyle, teknolojinin avantajlarından faydalanarak öğrenmeyi eğlenceli hale getiriyor. 

Şanlıurfa Şehit Tanju Sakarya Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni Merve Abacıoğlu Gayberi, “Gorgeous Cıtıes Exclusıve Cultures” isimli “Etwinning Projesi”nde ise, öğrencileriyle Şanlıurfa ilimizi tanıtıyor. 

Şanlıurfa Şehit Tanju Sakarya Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni Merve Abacıoğlu Gayberi, Bilimin sadece teoriden ibaret olmadığını, günlük hayatın her yerinde karşılaşılacağını, çevreyi bilimsel bakış açısıyla gözlemlemelerini sağlayarak, derslerinde kalıcı öğrenmenler sağladığını söyledi. 

Öğrencimize ileri düzeyde bilim eğitimi almaları için ilham vermeyi hedefliyoruz

Bilim alanında kariyer peşinde koşan öğrencilerin ihtiyaçlarına hizmet ederken, bu hedefleri destekleyen zengin bir bilim müfredatı sunulduğunu belirten Şanlıurfa Şehit Tanju Sakarya Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni Merve Abacıoğlu Gayberi, “Daha fazla öğrencimize ileri düzeyde bilim eğitimi almaları için ilham vermeyi ve onlara sağlam bir temel oluşturmayı hedefliyoruz. Uygulamalı araştırmalar ve projeler fen eğitiminin merkezinde yer alır. Bu nedenle, tüm zorunlu derslerimiz bir laboratuvar bileşeni içerir. Amaç, öğrencilerin sorunlara bilimsel düşünceyi uygulayan, iddiaları kanıtlara dayalı olarak değerlendiren ve bilim ile toplum arasındaki bağlantıları keşfeden bilgili vatandaşlar haline gelmeleridir” dedi. 

Geçtiğimiz yıllarda da, Türkiye’den Şanlıurfa, Ankara, Kütahya, İstanbul, Erzurum ve Samsun, Litvanya’dan Kaunas, Romanya’dan Timisoara olmak üzere toplam 8 il yaşadıkları şehrin tanıtımını yaptılar.

AdminAdmin