Göbeklitepe Ajans
HV
09 HAZİRAN Salı 14:12

ŞANLIURFASPOR'DA KAYYUM TALEBİNE MAHKEMEDEN RET KARARI

Şanlıurfa 6. Asliye Hukuk Mahkemesi, Şanlıurfaspor'un olağanüstü genel kurulunun iptali ve kulübe kayyum atanması talepleriyle açılan davada ihtiyati tedbir istemini reddetti. Kararla birlikte mevcut yönetimin görevine devam etmesinin önünde herhangi bir engel kalmadı.

FUTBOL
Giriş Tarihi : 09-06-2026 12:13
ŞANLIURFASPOR'DA KAYYUM TALEBİNE MAHKEMEDEN RET KARARI

ŞANLIURFA – Şanlıurfaspor Kulübü hakkında açılan davada, kulübe kayyum atanması ve olağanüstü genel kurulun iptali yönündeki ihtiyati tedbir talebi mahkeme tarafından reddedildi.

Şanlıurfa 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2026/447 Esas sayılı dosyasında görülen davada, 31 Mayıs 2026 tarihinde gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurulun iptali ile kulübe kayyum atanması talepleri değerlendirildi. Mahkeme, davacılar tarafından talep edilen ihtiyati tedbir istemini reddetti.

Mahkemenin ara kararında, mevcut delil durumu dikkate alınarak kayyum atanmasını veya seçilmiş yönetimin yetkilerinin sınırlandırılmasını gerektirecek hukuki şartların oluşmadığına hükmedildi. Bu doğrultuda ihtiyati tedbir talebinin reddine karar verildi.

Kararın ardından Şanlıurfaspor Kulübü tarafından yapılan açıklamada, 31 Mayıs'ta gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda delegelerin demokratik iradesinin hukuk önünde de karşılık bulduğu vurgulandı. Kulüp yönetimi, görevine devam ederek tüm enerjisini yeni sezon hazırlıkları ve sportif başarı hedeflerine yönlendireceğini belirtti.

Açıklamada ayrıca, süreç boyunca kulübe destek veren taraftarlara, delegelere ve camiaya teşekkür edilerek kamuoyuna saygıyla duyuruda bulunuldu.

Mahkemenin kararıyla birlikte Şanlıurfaspor'da mevcut yönetim görevine devam ederken, kulüp yeni sezon çalışmalarını sürdürme kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.

AdminAdmin

YORUMLAR