YEREL
Giriş Tarihi : 29-04-2024 22:38

ŞUSKİ'DEN İÇME SUYU İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

ŞUSKİ'DEN İÇME SUYU İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, Mevsimsel geçişlerde içme suyunda yaşanan kokunun insan sağlığını tehdit etmediğini ve yapılan tüm analiz sonuçlarının “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” kapsamında uygun çıktığını açıkladı. 
 Son zamanlarda bazı bölgelerden gelen şikayetler üzerine titiz bir çalışma yürüten Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, içme suyunda yaşanan kokunun mevsimsel geçişlerden kaynaklı olduğunu açıkladı. 

ŞUSKİ tarafından yapılan değerlendirmede "Uluslararası laboratuvar ortamında gerçekleşen analizlerde insan sağlığını tehdit eden bir unsura rastlanmadı." İfadelerine yer verildi.

ŞUSKİ; bölgesel kokunun giderilmesi için arıtma tesisinde daha önce bulunmayan odun bazlı toz aktif karbon dozaj prosesinin bu akşam saatlerinden itibaren devreye alındığı bilgisini de paylaştı. 

ŞEHRE ULUSLARARASI STANDARTLARA UYGUN SU VERİLİYOR 

ŞUSKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi.

‘’Uluslararası akredite laboratuvarımız tarafından Şanlıurfa merkez içme suyu şebekelerinden ve arıtma tesisi çıkışından alınan numunelerin analiz sonuçları “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” kapsamında uygun çıkmaktadır. Fakat yüzeysel su kaynaklarının tamamında mevsim geçişlerinde zaman zaman karşılaşılan alg(mikro bitkiler) üremesi neticesinde suda koku problemi oluşabilmektedir. Bu durum sağlık açısından bir tehdit oluşturmamakta fakat hissel ve duyusal olarak suyun lezzetini azaltmaktadır. Bu boyutta İlk defa oluşan koku problemini çözmek adına teknik ekiplerimiz tarafından; ivedilikle arıtma tesisinde daha önce bulunmayan odun bazlı toz aktif karbon dozaj prosesi kurularak bu akşam saatlerinden itibaren devreye alınmıştır.’’

Halk sağlığını ön planda tutan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü; Uluslararası standartlara uygun “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” kapsamında uygun suyun temini için çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

AdminAdmin