KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 02-10-2022 10:51

Türk Edebiyatının Ünlü İsmi Nurullah Genç Şanlıurfalılarla Buluştu

Türk Edebiyatının Ünlü İsmi Nurullah Genç Şanlıurfalılarla Buluştu

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un davetiyle Şanlıurfa’ya gelen, klasik Türk edebiyatının ünlü isimlerinden Prof. Dr. Nurullah Genç, Balıklıgöl Şiir Akşamları’nda seslendirdiği şiirleri ve dile getirdiği anılarıyla, dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. 
Balıklıgöl amfi tiyatroda gerçekleştirilen şiir dinletisine; Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Cuma Ağaç, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, Şanlıurfalı çok sayıda şair ve yazar ile vatandaşlar katıldı.
Büyük bir ilgi gören program, Ahmet Köse ve Kadir Yeşil'in seslendirdiği şiirlerle başladı. 
Eyyübiye Belediyesi'nin hizmetlerinin anlatıldığı kısa film gösterimi ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş'un selamlama konuşmasının ardından sahneye çıkan şair Prof. Dr. Nurullah Genç, Rüveyda adlı şiirini seslendirdikten sonra, Şanlıurfa'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Nazik davetinden dolayı Başkan Mehmet Kuş'a ve ekibine teşekkür eden Prof. Dr. Nurullah Genç, Türk dünyasında yaptığı gezi ve araştırmalarıyla ilgili anılarını, dinleyicilerle paylaştı.
Birbirinden güzel şiirlerini, hikâyeleriyle birlikte dinleyicilere yorumlayan Nurullah Genç, programın kapanışında yaptığı konuşmada, “Sizi temin ederim ki, Allah'ın izniyle bu dünyanın hayrı bize olacak, ileride göreceksiniz. Sadece bir şeye dikkat etmemiz gerekiyor, o da bizim bundan sonraki zamanlarda Türkiye'ye sahip çıkma duygumuzdur. Bu uğurda Kur’an rehber kitabımız, o kitabın ve bu medeniyetin en gür temsilcisi söz ise bu milletin şiiridir. Onun için hem ülkemize, hem bu minareye sahip çıkalım, hem rehber kitabımızı hayatımıza yansıtalım, hem de şiirimizi yeniden doruğa taşıyalım” diye konuştu.
Program, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un, Prof. Dr. Nurullah Genç’e çiçek ve plaket takdimi ile sona erdi. Katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılayan Prof. Dr. Nurullah Genç, sevenleriyle bol bol fotoğraf çektirip, sohbet etti.
Eyyübiye Belediyesi’nin Şanlıurfa’ya bir kültür hizmeti olan Balıklıgöl Şiir Akşamları’nın üçüncüsü, 1 Ekim 2022 günü saat 20.00’de, Balıklıgöl amfi tiyatroda Serdar Tuncer’in şiirler seslendireceği programla sona erecek.

 

AdminAdmin