YEREL
Giriş Tarihi : 18-01-2024 17:24

VALİ ŞILDAK, EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI İÇİN VİRANŞEHİR’DE

VALİ ŞILDAK, EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI İÇİN VİRANŞEHİR’DE

Vali Hasan Şıldak, her ay farklı bir ilçede düzenlenmesi planlanan “İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı” için Viranşehir’deydi. Burada okul müdürleri ve öğretmenlere seslenen Vali Şıldak, “Şanlıurfa genelinde eğitimi birinci gündem maddesi olarak belirleyeceğiz” dedi.

Türkiye’nin en genç şehirleri arasında yer alan Şanlıurfa’da eğitim yatırımlarına öncelik tanınması için bu yöndeki projelere ağırlık veren Vali Şıldak’ın bugünkü adresi Viranşehir oldu. Daha önceki toplantılarında ifade ettiği “Şanlıurfa’da eğitim seferberliği ilan ediyoruz” sözlerini yineleyen Vali Şıldak, bu alandaki tüm çalışmaları bizzat takip ettiğini ifade etti. 

İlk Adres Kaymakamlık Oldu

İlçede ilk olarak Kaymakamlığa giden Vali Şıldak, burada Vali Yardımcısı Ahmet Fatih Sungur, Kaymakam Önder Koç, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile toplantı düzenledi. Kurum temsilcilerinden Viranşehir’in eğitim verileri ile ilgili bilgiler alan Vali Şıldak, “Viranşehir ilçemizdeki öğrenci sayısı birçok ilimizden daha da fazla. Bunun bilincinde olan bir anlayışla eğitim için 24 saat esası ile hizmet yapılmasını istiyorum. Viranşehir gençliği buna değer. Her bir çocuğumuzu bir cevher gibi işlemeli ve bu şekilde geleceğe hazırlamalıyız” dedi. 

Öğrencileri Dinledi Nasihatler Verdi

Vali Şıldak, toplantının ardından Şehit Casım Yılmaz Anadolu Lisesi’ne geçti. Dersliklerde öğrencileri ziyaret eden Vali Şıldak; gençlere derslerinde başarılar diledi ve daha sonra öğretmenlerle bir araya geldi. Ziyaretinde öğrencileri bol bol dinleyen Vali Şıldak, “Genç potansiyelimizin eğitimin her alanı ile buluşturulması ve yeniliklerin içinde olması gerekir. Bize düşen asli görevimiz de bu olmalı. Bu konuda öğretmenlerimizin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapacağından eminim” diye konuştu.

“Eğitimi Birinci Gündem Maddesi Yapmalıyız”

Vali Şıldak temaslarının ardından 2 grup halinde Okul Müdürleri ve Öğretmenler Toplantısı düzenledi. Yaklaşık 900 eğitimciye hitap eden Şıldak toplantıda Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi’nin (BİGEP) uygulama aşamaları, amacı ve hedefleri konusunda bilgiler verdi Vali Şıldak, eğitimi her zaman Şanlıurfa’nın birinci gündem maddesi yapmaya kararlı olduklarını kaydetti. 
Öğretmenlere seslenen Vali Şıldak, “Sizlere bu yıl eğitim yılı başından itibaren uygulamaya koyduğumuz Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi’nin (BİGEP) uygulama aşamaları, amacı ve hedefleri konusunda bilgi vermek için buradayız. Şanlıurfa’da 2 bin 500’ün üzerinde okulumuz var. Bu okullarımızda 30 binin üzerinde öğretmenimiz ve 750 bin civarında da öğrencimiz bulunmakta. Ben de ilin valisi olarak bu konuya verdiğim önem itibariyle eğitimcilerimizle sık sık bir araya gelmeye devam edeceğim. Tüm ilçelerimizde bu çalışmaları adım adım izleyecek ve birebir takipçisi olacağım. Temel amacımız Şanlıurfa’da eğitim ana göstergelerini standartların üzerine çıkarmaktır” şeklinde konuştu.

“Eğitim Sıkıntılarımızı Milli Eğitim Bakanımıza Aktararak Çözümler Üretiyoruz”

Şanlıurfa il genelinde 133 okul inşaatının sürdüğünü ve bunun bir rekor gelişme olduğunun altını çizen Vali Şıldak, tüm sıkıntıların bilincinde olduklarını ve bunların aşılması için Milli Eğitim Bakanı ile sürekli olarak irtibat halinde olduğunu söyledi. 
Vali Şıldak konuşmasında “Her şeyden önce bu büyük öğrenci kitlesini istenilen şartlarda ve uygun standartlarda eğitim görebilmesi için okullara ihtiyacımız var. Şu anda 400’ün üzerinde okula ihtiyaç duyuyoruz ki ilimizde ikili eğitimden kurtulalım ve eğitim kurumlarımızda sınıf ortalamasını 30’un altına düşürelim. Bununla birlikte BİGEP çalışmasının da içerisinde yer alan ve Viranşehir’imizde de etkili olan mevsimlik tarım işçilerimizin öğrenci olan çocuklarının eğitim sorunları ile buna bağlı devamsızlıkların önüne geçmeyi hedefliyoruz. Ve yine olmazsa olmazlarımızdan biri de okul öncesi eğitimlerin güçlendirilmesidir. Yüzde 70 düzeylerinde olan okul öncesi okullaşma oranımızı yüzde 90 seviyelerine çıkarmak zorundayız. Tüm bunları bizzat Milli Eğitim Bakanımızla iki kez bir araya gelerek aktarma fırsatı bulduk. Şu anda büyük bir mutlulukla belirtmek istiyorum ki il genelinde 133 okulumuzun yapımı devam ediyor. Bu rekor sayıda bir inşaat çalışmasının Şanlıurfa’da sürdürüldüğünü gösteriyor. Tüm bunları hep birlikte aşabilmek için eğitimi Şanlıurfa’nın birinci gündem maddesi yapmalıyız. Projemiz başladı ve çok yakın bir zamanda bu hareketliliği daha da yükseltmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin