YEREL
Giriş Tarihi : 19-10-2023 07:49

VALİ ŞILDAK; GAYRET GÖSTERENİ ÖNE ÇIKARACAĞIZ

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Eyyübiye ilçesine bağlı Güzelkuyu mahallesindeki okulları ziyaret ederek öğrencilere sürpriz yaptı.

VALİ ŞILDAK; GAYRET GÖSTERENİ ÖNE ÇIKARACAĞIZ

Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahasındaki programından sonra güzergahı üzerinde bulunan Güzelkuyu mahallesindeki ilk ve ortaokulu ziyaret eden Vali Şıldak, öğrencilere sürpriz yaparak derslerine eşlik etti. Eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte derse katılan Vali Şıldak, öğrencilerle sohbet etti.

Öğretmenlerle de görüşen Vali Şıldak, öğrenci ve öğretmenleri destekleyecek bir eğitim projesini hayata geçireceklerini kaydetti. Valilik koordinasyonunda hayata geçirilecek eğitim projesi hakkında öğretmenlere bilgi veren Vali Şıldak, “Amaç sizleri, öğrencilerimizi ve bütün eğitim kadrosunu desteklemek ve daha güçlü bir motivasyon oluşturmak. Bilhassa ortaokullarda sınıf geçmeleri ve devamsızlıklar konusunda değişiklikler de var. Bunlar bize göre öğretmeni destekleyen faktörlerdir. İnşallah bu proje 2-3 hafta gibi bir süre içerisinde hayata geçecek. Takip edilmesi, sonuçların izlenmesi, çalışan ve çalışmayanın ayrılması üzerine kurulan, motivasyonu güçlü kılmaya yönelik bir çalışma olacak. Hem öğretmen hem yönetici hem de öğrenci ödüllendirmeleri olacak. Deneme sınavları olacak, yıl sonunda yapılacak merkezi sınavların sonuçlarına da bakarak fark oluşturan ve gayret gösteren öğretmenlerimizi daha öne çıkarmaya çalışacağız.” dedi.

Şanlıurfa’nın eğitimine büyük önem vereceklerini anımsatan Vali Şıldak, eksiklikleri fırsata çevirmenin mümkün olduğunu belirterek devam ettiği konuşmasında, “Çaba gösterilirse eksiklikler fırsata dönüşebiliyor. Mesela şu anda 55 yeni okul yapıyoruz. 101 tane okula da yıl sonuna kadar başlamış olacağız. 156 okulumuzun yapımını başlatmış olacağız. Bunlar bir sonraki eğitim yılına yetişmiş olacak. Bununla da kalmayıp 200 civarında okulu da 2024’den itibaren yapmayı planlıyoruz. Yani 400 ila 500 okulumuzu devreye sokabilirsek 3 yıllık periyotta Şanlıurfa’nın bu sorununu çözmüş olacağız. Fakat durmamak gerekiyor çünkü öğrenci sayımız bu yıl 765 bin ama okullarımıza her yıl yaklaşık 30 bin yeni öğrenci katılıyor.’’ ifadelerini kullandı.

Hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Vali Hasan Şıldak’ı okuldan ayrılışında öğrenciler uğurladı.

AdminAdmin