YEREL
Giriş Tarihi : 01-03-2024 15:33

VİRANŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN AÇILAN MESCİT’DE İLK CUMA NAMAZI KILINDI

Viranşehir Belediyesi, esnaf ve vatandaşlar için yeni cami yapılana kadar çarşı merkezinde bulunan ‘Müze Kültür Evini’ mescit yaptı.

VİRANŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN AÇILAN MESCİT’DE İLK CUMA NAMAZI KILINDI

İlçenin Kışla Mahallesinde (Çarşı merkezinde) bulunan Kışla Camisi, 6 Şubat 2023 tarihinde asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar aldı.
Hasar tespit komisyonu tarafından yapılan incelemelerde, ağır hasarlı olduğu tespit edilen caminin gerçekleştirildi. Yıkımı yapılan caminin yerine yeni cami yapımı inşaatına başlandı.
Viranşehir Belediyesi ise esnaf ve vatandaşların ibadetlerini işyerlerine yakın bir yerde yapmaları için hemen harekete geçerek, yıkılan caminin yerine yapımına başlanan yeni cami yapılana kadar, Saray altı olarak bilinen ‘Müze Kültür Evini’ mescide çevirdi.
Belediye Başkanı Salih Ekinci, Viranşehir Belediyesi tarafından iç mekanı dizayn edilerek hizmete açılan mescit’te kılınan ilk Cuma namazını cemaatle birlikte kıldı.
Cuma namazı sonrası konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Depremde hasarlı olan Kışla camisinin yıkılmasından sonra Saray altı olarak bilinen ‘Müze Kültür Evini’ yeni cami yapılana kadar mescide çevirerek, esnaf ve vatandaşların hizmetine açtıklarını söyledi.
Esnaf ve vatandaşlarımız için açılan mescit’te beş vakit namazın yanı sıra Ramazan ayında kılınacak teravih namazının da burada kılınacağını belirten Başkan Ekinci, “Hizmete açılan mescidimiz hayırlı ve uğurlu olsun. Yüce Rabbim birliğimizi, dirliğimizi ve beraberliğimizi daim, dualarımızı kabul ve makbul eylesin. Cumamız mübarek Olsun.” Dedi.
Başkan Ekinci, Yapım çalışmaları devam eden ilçenin sembolü olan Kışla Camisinin yapım çalışmalarına destek olmak için hayırsever vatandaşları bu hayra ortak olmaya davet etti.
Kışla Cami İmam Hatibi Ayhan Yıldız ise,“Allah başkanımızdan razı olsun. Kışla camimiz inşaatta olduğu için cemaatimiz ve esnaf kardeşlerimizin namaz konusunda zorluk çekiyorlardı. Bunu Başkanımıza ilettik. Sağ olsun başkanımızda bunu uygun gördü. Açılan mescidimizde ilk namazımızı dün kıldık. Bugün de ilk Cuma namazımızı kıldık. İnşallah bundan sonra 5 vakit ve teravih namazlarımızı burada kılacağız. Cenabi Allah Başkanımızdan ve emeği geçen kardeşlerimizden ve cümlemizden razı olsun. Yapım çalışmaları devam eden Kışla camimizin inşaatının devam edebilmesi için tüm Viranşehirli kardeşlerimi yardım etmeye davet ediyorum.”şeklinde konuştu.
Esnaf ve vatandaşlar ise, duyarlıklarından dolayı Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci’ye teşekkür ettiler.

AdminAdmin