Göbeklitepe Ajans
Göbeklitepe Ajans
YEREL

YEŞEREN OKULLAR PROJESİ İLE FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞUYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Yeşeren Okullar Projesi kapsamında öğrencilerle birlikte binlerce fidanı toprakla buluşturmaya devam ediyor.

YEŞEREN OKULLAR PROJESİ İLE FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞUYOR
Paylaş:

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilerde çevre bilincini artırmak ve kentteki yeşil alan miktarını çoğaltmak amacıyla hayata geçirilen “Yeşeren Okullar Projesi” kapsamında düzenlenen fidan dikim etkinlikleri sürüyor. İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve ÇEKUD iş birliğiyle yürütülen proje, çocukların küçük yaşlarda doğayla buluşmasını hedefliyor.
Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda devam eden proje ile öğrencilerin doğaya karşı duyarlılık kazanması, ağaç sevgisinin geliştirilmesi ve daha yeşil bir Şanlıurfa’nın oluşturulması amaçlanıyor. Etkinlikler sırasında öğrencilere çevre koruma bilincine yönelik bilgilendirmeler de yapılıyor.
Toplamda şu ana kadar üç okulda gerçekleştirilen ağaç dikim etkinliklerinin durağı bu kez Karaköprü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Etkinliğe katılan öğrenciler, fidan dikiminin çevre ve gelecek açısından taşıdığı öneme dikkat çekerek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.
Proje kapsamında toplam bin adet zeytin fidanı, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen okullarda toprakla buluşturuldu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, çocukların aktif katılımıyla hem okul bahçelerinin yeşillendirilmesini hem de çevre farkındalığı yüksek bir neslin yetişmesini hedefliyor.

 

Bu haber Göbeklitepe Ajans tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

YEREL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.