Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, nitelikli dolandırıcılık olaylarının aydınlatılması amacıyla yürüttüğü çalışma kapsamında Akçakale’de kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdi.
Yapılan araştırmalarda, şüphelilerin kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak telefonla ulaştıkları vatandaşları çeşitli bahanelerle dolandırdıkları tespit edildi.
Telefonları kırarken yakalandı
17 Eylül 2026 tarihinde Akçakale İlçe Jandarma Komutanlığı ve JASAT ekiplerinin düzenlediği operasyonda İ.K., cep telefonlarını kırarak cihazların IMEI bilgilerinin tespit edilmesini engellemeye çalıştığı sırada suçüstü yakalandı.
Operasyonun diğer şüphelileri İ.C. ve H.C. ise ekipleri fark ederek kaçmaya çalıştı. Şüphelilerin bir binanın camından atlayarak uzaklaşmasının ardından jandarma ekipleri dron desteğiyle takip başlattı. Yapılan takip sonucunda iki şüpheli mısır tarlasında yakalandı.
Aramalarda çok sayıda suç unsuru bulundu
Şüphelilerin adreslerinde ve üzerlerinde gerçekleştirilen aramalarda 16 cep telefonu, 3 SIM kart, 40 gram kubar esrar, 26 Captagon, 4 sentetik ecza hapı, 1 polis rozeti, 5 sahte adli doküman, 1 kelepçe ve 1 gündüz görüş dürbünü ele geçirildi.
Ayrıca kişisel bilgilerin sorgulanması amacıyla kullanıldığı değerlendirilen “Falcon” ve “Firari” isimli iki uygulamanın da tespit edildiği bildirildi.
3 mağdurdan 5,5 milyon TL aldıkları ortaya çıktı
Jandarma ekiplerinin yürüttüğü soruşturma kapsamında şüphelilerin Aydın, Sivas ve Elazığ’da yaşayan 3 kişiyi telefonla dolandırarak toplam 5 milyon 500 bin TL haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.
Jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığının, vatandaşların mağduriyet yaşamasının önüne geçmek ve özellikle telefon yoluyla gerçekleştirilen nitelikli dolandırıcılık olaylarını aydınlatmak amacıyla çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.



















