YEREL
Giriş Tarihi : 08-01-2024 19:03

AHMET YESEVİ MİLLETEVİNDEKİ KURSLAR YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Haliliye Belediyesi tarafından Ahmet Yesevi Millet evinde eğitimlerin devam ettiği el sanatları, kuaför, dikiş nakış ve spor salonundaki kurslar yoğun ilgi görüyor. Kursiyerler; bir yandan meslek öğreniyor, bir yandan da yeni hobiler kazanarak, keyifli zaman geçiriyor.

AHMET YESEVİ MİLLETEVİNDEKİ KURSLAR YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Haliliye Belediyesi, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılıklarını hizmete sunduğu merkezler ile devam ettiriyor.

Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatları ile hayatın her alanında kadınların yanında olan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, bünyesindeki Millet evlerinde meslek edindirme ve hobi kurslarını hizmete sunuyor. Ahmet Yesevi, Süleymaniye ve Sırrın Millet evinde el sanatları, dikiş nakış, kuaför, okuma yazma ve Kur-an’ı Kerim kurslarına katılan kadınlara, usta öğreticiler tarafından eğitimler veriliyor. Ahmet Yesevi Millet evinde yer alan kurslara yoğun ilgi gösteren kadınlar, spor salonundan aldıkları hizmetle de sağlık kalmanın ipuçlarını öğreniyor. Kuaför, el sanatları, dikiş nakış kursundan öğrendikleri ile meslek sahibi olan kursiyerler, ev ekonomilerine de katkı sağlama imkanı buluyor. Kadınların faydalandığı bu kurslara katılan anneler ise kreş hizmetiyle çocuklarını bırakmanın rahatlığını yaşıyor. Kreş hizmetinin de sunulduğu Millet evlerinde minikler, akranlarıyla eğlenceli zaman geçirerek, hem eğleniyor hem öğreniyor.

Öte yandan, kadınlara zamanlarını değerlendirecekleri imkanların oluşturulduğu Millet evindeki kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere ise Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika takdim ediliyor.

 

AdminAdmin