SİYASET
Giriş Tarihi : 02-09-2022 12:42

HÜDA PAR İl Başkanı: Halkın arsası TOKİ'ye feda ediliyor

HÜDA PAR İl Başkanı: Halkın arsası TOKİ'ye feda ediliyor

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, 20 yıldır kentsel dönüşümü bekleyen Yeşildirek mahalle sakinlerini ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, her Cuma olduğu gibi bu Cuma da saat 11.11'de Şanlıurfa'nın sorunlarını gündeme getirmeye ve bu sorunlarla ilgili çözüm önerilerini paylaşmaya devam ediyor.

Proje defalarca değiştirildi kibrit kutusu gibi evler yapıldı

Yeşildirek Mahallesi'ndeki arsa ile takas edilen ve defalarca projesi değiştirilen Eyyüp Nebi Sabır Evleri'ni yerinde inceleyen Özaslan, "Büyükşehir Belediyesi'nin, Şanlıurfa Yeşildirek Mahallesi'ndeki arsa ile takas ettiği yer burası.  Bir kısmı turizm amacıyla tadilattan geçirilmiş ve büyük bir kısmı ise atıl durumdadır. Siz turist olsanız gelip burada kalır mısınız? Yıllar önce Eyyüpnebi etrafındaki evleri boşaltmak için TOKİ tarafından bir proje yapılıyor. Proje ilk yapıldığı zaman; 300 metrekare ahır ve o ahırların üzerinde evler yapılacaktı. Fakat ne olduysa proje defalarca değiştirildi ve ortaya kibrit kutusu gibi evler çıktı." diye konuştu.

Atıl durumdaki evlerin yeni evli çiftlere makul bir fiyata satılması önerisinde bulunan Özaslan," Eğer orada atıl durumda olan evleri değerlendirmek istiyorsanız, oradaki köyde ikamet eden yeni evli gençlere 150 bin TL gibi makul bir fiyat karşılığında satın. Onlarda ev sahibi olsun. 

Her gelen başkan söz verdi ama verilen sözler tutulmadı

Yaklaşık 20 yıldır kentsel dönüşüm projesinde olan Haliliye İlçesi'ne bağlı Yeşildirek mahalle sakinlerini ziyaret eden Özaslan, Yeşildirek Mahallesi'ndeki halka ait arsanın şehre 100 km uzaklıkta ve yıllardır atıl durumda olan TOKİ'nin yapmış olduğu 'Eyyüp Nebi Sabır Evleri' ile takas edildiğine dikkat çekti.

Yaklaşık 20 yıldır kentsel dönüşümü bekleyen Yeşildirek mahalle sakinleri, 50-60 yıllık evlerin olduğunu ve bu evlerin neredeyse üzerlerine yıkılacağını ifade etti.

Yeşildirek mahalle sakinlerinin 20 yıldır kentsel dönüşümü beklediklerini söyleyen Özaslan, "Her gelen başkan söz verdi. Verilen sözler tutulmadı. Mahalle sakinleri 20 yıldır ne evinin tadilatını yapabiliyor, ne satabiliyor, ne de yıkıp yeniden yapabiliyor. Sürekli kentsel dönüşüm başlayacak diyorlar. Buradan sesleniyoruz; yapmayacaksanız açık açık söyleyin 'biz yapmıyoruz.'  O zaman imar planında değişiklik yapın.  'Herkes kendi evini istediği gibi yapabilir, yıkıp yeniden imar edebilir.'  deyin. Ya bunun ruhsatını verin ya da buranın kentsel dönüşümünü sağlayın." çağrısında bulundu.

Halkın arsası atıl projeyle takas edildi

Halkın kaynaklarının heba edildiğini söyleyen Özaslan, "Büyükşehir Belediyesi, şehrin göbeğindeki bir arsayı şehre 100 km uzaklıktaki Eyyüpnebi'de yıllar önce TOKİ tarafından yapılan ve atıl durumda olan bir projeyle takas etti. Bu arsa neden mahalle sakinleri için kullanılmadı?" şeklinde konuştu.

Halkın arsası TOKİ'ye feda ediliyor

Mahalle sakinlerine ait olan arsanın TOKİ'ye feda edildiğini belirten Özaslan, "Eğer sizin derdiniz TOKİ'nin oradaki zararını karşılamaksa, Hazine Bakanlığı TOKİ'nin zararını karşılasın. Neden halkın arsası TOKİ'ye feda ediliyor? Şehrin göbeğindeki bir arsa halkın değil de, belediye başkanının kendi arsası olsaydı, atıl bir projeyle takas eder miydi, etmez miydi?  Bunun cevabını versin." ifadesini kullandı.

AdminAdmin