SİYASET
Giriş Tarihi : 06-04-2023 01:35   Güncelleme : 06-04-2023 02:01

Şanlıurfa Deva Partisinde İstifa Depremi

Şanlıurfa Deva Partisinde İstifa Depremi

14 Mayısta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerine sayılı günler kala Ş.Urfa'da seçim arenasında hareketlilik devam ederken  DEVA Partisinde akşam saatlerinde toplu istifa yaşandı. 

Partinin İl Kurucu Heyet Heyet Üyesi ve 
İl Başkan Yardımcısı Av. Davut Seyidoğlu Eyyübiye Kurucu İlçe Başkanı Mahmut İbrahimoğlu
İl Yönetim Kurulu Üyesi  Mehmet Başak ortak bir basın açıklaması yayınlayarak partilerinden istifa ettiklerini kamuoyuna duyurdular...

Isitifa ile ilgili yapılan açıklamada şunlara yer verildi ;

Kamuoyuna Saygıyla…

Biz ve birçok arkadaşımız bilhassa Sn. Ali Babacan’ın şahsına olan itimadımıza istinaden bu yola adım attık. Henüz partinin kuruluşu adına herhangi bir emare yok iken emek vermeye ve teşkilatlanmanın temelini oluşturmak adına insanlarla etkileşim kurmaya başladık. Ancak gelinen noktada tüm aksama, noksan ve il yönetiminin bir çok güzide üyesinin telkinlerine rağmen ısrarla tekrarlanan yanlışlardan dönülmemiştir. Şanlıurfa il teşkilatı birilerinin şahsi çıkarları doğrultusunda tamamen ve tamamen kişisel piar aracı olarak kullanılmış, bir takım şahıslar kendi ideoloji ve yancılarını gözetmek  adına yönetimde kutuplaşmalara sebep olmuş, ilçe yönetimlerinin özellikle kendi başkanlarının insiyatifinde olması gereken konulara müdahale etmiş ve ikililiklere sebep olarak işleyişi aksatmıştır. İl başkanı bir çok ilçe yönetimi ve yönetici ile diyalog kurmak yerine teşkilatın genel işleyişinde çıkabilecek olağan sıkıntılara her defasında tarafgirliği ile yaklaşmış, sorunları çözmek için çaba sarfetmek yerine çıkar odaklı tavır takınmıştır. İl başkanlığı başkan vekilliği konusunda da yine aynı düsturla hareket etmiş, tabiri caizse vesayet odaklı tercihlerde bulunmuştur. İl yönetiminin büyük bir bölümü ve ilçe başkanlarının bu konuda ki görüşleri dikkate alınmamış, istişareden yoksun bir düsturla hareket ederek tekrar ve tekrar şahsi istek ve yönelimler doğrultusunda tercihler yapmıştır.

Sonuç olarak il başkanın tavrı, teşkilatlanmada ki ayrıştırıcı tercihler ile tamamen otokratik olarak yapılan görevlendirmeler kabul edilemez . Bu  nedenle biz ve bize inanan parti üyeleriyle birlikte DEVA Partisinden istifa ediyoruz . 

Şanlıurfa,
İl Kurucu Heyet Üyesi ve
İl Başkan Yardımcısı 
Av. Davut Seyidoğlu 

Eyyübiye Kurucu İlçe Başkanı 
Mahmut İbrahimoğlu

İl Yönetim Kurulu Üyesi 
Mehmet Başak

AdminAdmin