YEREL
Giriş Tarihi : 29-02-2024 12:01

ZEKAT İYİLİK BULUŞMASI, KONULU TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ZEKAT İYİLİK BULUŞMASI, KONULU TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından düzenlenen ‘’Zekat İyilik Buluşması’’ toplantısında konuşan Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Kahraman, yeryüzünde iyilik oluncaya kadar çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi Konferans salonunda düzenlenen toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Kahraman, İl Müftüsü Ramazan Tolan, Müftü Yardımcıları ile din görevlileri katıldı.

Toplantıda konuşan Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Kahraman, iyiliğin önemine değinerek, ‘’Vakfımızın da temel gayesi yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar çalışmak, bunun içinde var gücümüzle çalışacağız. Çalışınca ve çabalayınca da oluyor. Urfa’nın zekat tablosuna baktığımızda son beş yılın tablosunda başlangıçtan bu yana büyük bir artışın olduğunu gözlemliyoruz. Başkanlığımız yakın bir tarihte Zekat Hizmetleri Daire Başkanlığı kurdu. Bizim üzerinde durduğumuz en önemli şey şeffaf ve dürüst olmamız.’’ ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Ramazan Tolan, zekat konusunun en önemli görev olduğunu belirterek, ‘’Zekat İslam’ın beş temel şartından birisidir. İslam’ın en önemli görevlerinden bir tanesi de zekat konusu, zekatın için başkanlığımızda daire kurulması, hükümetimizin, devletimizin münasip görmesiyle, bu görevde bizlere verildi. Namaz, oruç, camilerin yönetimi ve hac gibi konularda nasıl rüşdümüzü ispat ettiysek, zekatta da böyle başarılı olmamız gerekiyor. Bunun rayına oturulması için, düzenin tam oturulması için hep birlikte çalışacağız. Çalışırsak bu konuda da muvaffak oluruz.’’ diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Kahraman, zekat ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. 

AdminAdmin